23.Bölge Elazığ Eczacı Odası, Eczanelerde Yaşanan Yoğunluk ve İlaç Teminiyle İlgili Basın Açıklaması Yaptı

2jkWnlNsCzNh
Daha Fazla Göster

23.Bölge Elazığ Eczacı Odası Genel Sekreteri Doruk Ziya Okubay, bayramın 2.ve 3.günlerinde hastanelerde ve bununla bağlantılı olarak eczanelerde yaşanan yoğunluk, vatandaşların eczanelerde bekleme süresi ve ilaca ulaşım konusunda basın açıklaması yaptı.

23.Bölge Elazığ Eczacı Odası Genel Sekreteri Doruk Ziya Okubay tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“23.Bölge Elazığ Eczacı Odası olarak Elazığ,Bingöl ve Tunceli illerinin nöbet listelerini ilgili illerin il sağlık müdürlükleri ile istişare halinde düzenliyoruz.İlimizde Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi faaliyete başladıktan sonra şehrimizde acil sağlık hizmeti veren kurumların şehrin bütününe yayılması ve artan nüfusun ihtiyacına cevap verebilmek için 2018 eylül ayında odamızın genel kurulunda alınan karar ve il sağlık müdürlüğünden alınan onay ile ilimizde bulunan nöbetçi sayısını 4 olarak belirledik.

Çevre şehirlerin merkez nüfuslarına ve nöbetçi eczane sayılarını dikkatinize sunmak istiyorum.
Malatya merkez nüfusu : 495.000
Malatya nöbetçi eczane sayısı: 5
Diyarbakır ili merkez nüfusu : 826.000
Diyarbakır ili nöbetçi sayısı: 8
Bu rakamlar incelendiğinde şehrimizde kişi başına düşen eczane sayısının çevre illerden daha fazla olduğu görülmektedir.

Bayram tatilinin 2.ve 3.günlerinde özellikle gastroenterit vakalarından kaynaklı acil polikiliniklerine ve eczanelere başvuruların olağan dışı şekilde artmış olduğu bilinmektedir bu sebeple gerek hastanelerde gerek ise eczanelerde bekleme süreleri artış göstermiştir.

Fakat oda başkanlığımıza hiç bir vatandaşımızın ilaca ulaşamadığı bilgisi iletilmemistir.
23.Bölge Elazığ Eczacı Odası olarak ilimizdeki sağlık hizmetinin aksamaması ve vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat ilaca ve gerekli sağlık danışmanlığına ulaşabilmesi için gerekli takibi yapıyor ve lüzumu halinde müdahale ediyoruz.
24 Ocak depreminin yaşandığı gece olduğu gibi deprem anından hemen sonra tüm eczanelerimizi açılmasını sağlamış ve Şehrimizin ve vatandaşlarımızın yardımına koşmuştuk.
Eczacılarımız, deprem,pandemi,kısıtlama ve bayram farketmeksizin 365 gün ve 24 saat esasına göre 1.basamak sağlık kuruluşu olan eczanelerinde her daim hazır bulunmakta ve hastalarına hizmet vermektedirler.”

23.Bölge Elazığ Eczacı Odası
Ecz.Doruk Ziya OKUBAY

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Elazığda Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!