Küresel ekonomik güç dürtüsü ile savaşın sosyolojisinin değişen yüzü tüm dünyayı kasıp kavuran ve milyonlarca insanın ölümüne ve hayat tarzlarının yeniden yapılanmasına neden olan küresel sağlık sorununa rağmen piyasalarda kendini hissettirmektedir.
Dünyanın zengin ve güçlüsü olmak!..
Ekonomik, siyasi ve askerî açıdan güçlü olan ülkeler dünyanın siyasi ve ekonomik kalıplarını istedikleri gibi belirleme eğiliminde olmaktadırlar.
Bunun için eğitim, bilişsel yetenek ve cinsiyet unsurlarını kullanıldığını milenyum sürecine biraz dikkatlice bakarsak hemen fark edebiliriz.
Dünya çapında haber başlıklarını mercek altına aldığımızda güçlü ülkelerin dış politikalarına rağmen dünyanın en güçlü ülkeleri en iyi ülkeleri mi sorusunu sormamıza neden olması gerekir.
Uluslararası Ekonomik ve Askeri ittifaklar sonucu elde edilen siyasi ve ekonomik nüfuz ile liderlik anlayışı yanında Blok Chain organizasyonu.
2021 yılı rakamlarına göre ilk on ekonomide gösterilen en iyi ve güçlü etken ülkeler sırası ile ABD, Çin, Rusya, Almanya, İngiltere, Japonya, Fransa, Güney Kore, Suudi Arabistan ve BAE.
Türkiye bu kategoride nerede sorusunu sormak ve konumumuzu bilmek Türk vatandaşı olarak en doğal hakkımız.
Türkiye Dünyada 14, Avrupa’da ise sırası ile Rusya, Almanya, İngiltere ve Fransa’dan sonra 5. Sıradadır.
Dünyanı en güçlü ülkeleri sıralamasında Mansiyon Türkiye, Kanada ve Hindistan ile birlikte anılmaktadır.
Devletlerin küresel yönetim dürtüsü askeri, ekonomi, doğal kaynaklar, teknoloji, siyaset, demografi ve kültür etkin olmaktadır.
Ancak bu etkinliklerin üzerinde devletlerin davranışsal ekonomi kaynaklarını kontrol ve yönlendirmek üzere üzerinde etkili olan kullandıkları çok önemli bir faktör daha var.
O da iletişim araçları aracılığı ile kullanılan yapay zekâ faktörü aracılığı sayesinde yapılandırılan sosyal medya ve istihbarat yöntemleri.